Skateclinic Nieuws Doelstelling Ontwerp Skatebanen/Skateparken Skateplaza Verhuur/Demo's Media/video Contact

Nederlands | English
-Interview Entity 2004
-Kranteartikel Zwolse Courant
-Tacky Artikel
-Kranteartikel Wezenlanden Skatepark 2008
-Tacky Artikel

Transmission Skateparks
Het bedrijf Transmission Skateparks is onder andere verantwoordelijk voor het nieuwe park in Leidschedam waar veel planning aan vooraf is gegaan. Erwin Riezebos werkt bij Transmission Skateparks en weet als geen ander hoe de wereld van skateparken bouwen in elkaar zit. Wij stelden Erwin een paar vragen over deze zaken.

Scheveningen, 16.03.08 geschreven door Anthonie de Vries

Is Transmission een skateparken fabrikant, leverancier of alleen designer?
Wij doen alleen design en verhuur van voornamelijk Miniramps, waar ik en Joe Kleinendorst elk jaar vele skatedemo's op geven.

Welke skateparken hebben jullie al gerealiseerd?
Zwolle, Leidschedam en binnenkort Alkmaar.

Wat was jullie aandeel hierin?
We hebben alle voorbereidende plannen en tekeningen gemaakt zodat alles exact in elke specifieke afmeting en details kan worden aangeboden door de
leverancier. Vooral het plan van eisen is een belangrijk onderdeel van het visualisatieplan, omdat daarin exact staat beschreven dat een park moet voldoen aan onze visie (oftewel de visie en de eisen van de skaters). In het realisatietraject is de uiteindelijk leverancier verplicht om de bouw samen met Transmission onder supervisie uit te voeren. Hierdoor kunnen er geen plotselinge onverwachte veranderingen ontstaan, wat heel vaak gebeurd in projecten. Hoe vaak hoor je niet; ďwij hadden dat graag gewild en nu staat er totaal iets andersĒ.

Welke projecten lopen er nu?
Het project in Alkmaar.

Waarom zijn jullie goed in wat je doet?
Omdat ik zelf skate en een perfectionist ben in wat ik doe, in samenwerking met de skaters die worden ingezet in projecten.

Welke bedrijven huurt jullie over het algemeen in?
Vooral gemeentes, maar ook leveranciers van skateparken die ons inzetten om met de skaters tot een plan te komen.

Wat is het belangrijkste wat een gemeente/opdrachtgever moet doen bij het plannen van een nieuw skatepark?
Vanaf het eerste moment ons rond de tafel zetten met de lokale skaters en medewerkers van de gemeentes of bijvoorbeeld een jongerenwerker.

Wat kunnen onze lezers doen om zelf hun skate omgeving te verbeteren?
Vorm een werkgroepje en neem gezamenlijk contact op met de gemeente om jullie plannen te presenteren. vraag geen offertes en tekeningen aan bij leveranciers, want de meeste willen alleen maar verkopen en vaak hebben ze alleen standaard modulen die ze willen verkopen. Skaters moeten zich dan aan hun eisen aanpassen. Geef aan dat je door Transmission een onafhankelijk plan wil laten maken waar al jullie wensen tot in alle details in uitgewerkt staan. Hierdoor moet de leverancier zich aanpassen aan de skater in de plaats van andersom. Uiteindelijk kan Transmission advies naar de opdrachtgever uitbrengen om een leverancier te kiezen die alle afmetingen en vormen kan bouwen die de skaters wensen. Architecten van huizen en dergelijke worden vaak ook onafhankelijk ingezet bij de bouw van een project. Zo hoort het in de skatewereld ook te gaan. Wij zijn de architect van een nieuw te bouwen skatepark.

Wat is jullie inspiratie bij het maken van een skatepark design?
De lokale skaters zijn de inspiratie. Zij komen met de ideeŽn en wij werken het uit en geven adviezen of stellen wat nieuwe ideeŽn voor.

Bedankt voor je tijd Erwin.

Web:
www.skateparken.nlJouw eigen design
Dat Transmission echt met de skaters zelf communiceert en weet wat de skaters willen blijkt uit een topic op het Forum van Left.nl. Laat je ideŽn hier achter en Erwin tekent een professionele 3d tekening voor je.

Cameboysander van het Left forum wilt deze spot graag in Nederland
Foto: Transmission Skateparks

Bekijk ook:
Nieuw skatepark in Alkmaar, door Transmission Skateparks
Minirampen op Hiphop Festival, met de Transmission mini

Dit is de inspiratie voor Cameboysander's spot. Evelien Bouilliart, frontside Rock and Roll.
Foto: Jelle Keppens Unknown Media.com